Émbaran ngeunaan UV Wavebands

UVB-Narrowband, UVB-Broadband, UVA (PUVA) & UVA-1

"Waveband" nyaéta profil spéktral sumber cahaya; nyaeta, énergi relatif dina unggal panjang gelombang, sarta biasa dinyatakeun salaku kurva dina grafik. Dina poto-dermatologi pikeun gangguan kulit ngagunakeun sumber lampu fluoresensi, dasarna aya opat jenis waveband dipaké: UVB-Narrowband, UVB-Broadband, UVA, sarta UVA-1 sakumaha ditétélakeun di handap. Pikeun unggal waveband béda, Philips cahaya nangtukeun "Kode Warna", nu salawasna dimimitian ku slash a / dituturkeun ku dua angka, kayaning /01 pikeun UVB-Narrowband.

Jinis pita gelombang tina alat SolRx tiasa dirobih ku cara masang bohlam anu tiasa ditukeurkeun dimensi tina pita gelombang anu béda, tapi henteu sadayana jinis pita gelombang sayogi pikeun sadaya kulawarga alat SolRx, atanapi Buku Panduan Pamaké henteu sayogi pikeun sadaya varian ieu. Ogé, upami jinis pita gelombang dirobih, panyiri alat kedah dirobih supados henteu lepat pikeun anu sanés, anu tiasa nyababkeun kaduruk kulit anu serius.

UVB Narrowband

(Philips /01, puncak kuat 311 nm)

Ampir sadaya alat SolRx dijual salaku UVB-Narrowband sareng pikeun sabagéan ageung pasién, éta kedah janten pita gelombang anu dicobian heula. Sajauh pilihan anu paling umum pikeun psoriasis, vitiligo, dermatitis atopik (éksim), sareng kakurangan Vitamin D; sabab geus kabuktian jadi pohara efektif pikeun duanana pamakéan klinis jeung imah, sarta éta téoritis aman ti alternatif. Ampir kabéh klinik phototherapy ngagunakeun UVB-NB salaku perlakuan poko. UVB-Narrowband alat-alat SolRx gaduh ahiran "UVB-NB" atanapi "UVBNB" dina nomer modél, sapertos 1780UVB-NB.

pita gelombang uv

 UVB Broadband

(Philips /12, atanapi FS-UVB)

Baheula, hiji-hijina jinis pita gelombang UVB anu sayogi, UVB Broadband kadang masih dianggo pikeun psoriasis, dermatitis atopik (eksim), sareng kakurangan Vitamin D; tapi ampir pernah pikeun vitiligo. UVB Broadband dianggap terapi UV-cahaya leuwih agrésif ti UVB-Narrowband, ku kituna biasana ditangtayungan pikeun kasus nu leuwih hese sarta sanggeus mimiti nyoba UVB-NB. Waktu perlakuan UVB Broadband sacara nominal 4 dugi ka 5 kali leuwih pondok ti UVB Narrowband sabab UVB-Broadband gaduh poténsi ngaduruk kulit anu langkung ageung.

Bohlam UVB Broadband sayogi pikeun sadaya opat kulawarga alat SolRx, tapi Buku Panduan Pamaké UVB-Broadband ngan sayogi pikeun 1000-Series model 1740UVB sareng 1760UVB, sareng 100-Series Handheld model 120UVB Handheld (UVB Broadband psoriasis tiasa ngirangan pisan waktos perawatan psoriasis Broadband. ngagunakeun UV-Brush). Modél UVB Broadband SolRx ngan ukur nganggo ahiran "UVB", sapertos 1760UVB. Kanggo inpo nu leuwih lengkep ngabandingkeun UVB Broadband jeung UVB-Narrowband, mangga baca: Ngartos Narrowband UVB Phototherapy.

Solarc Broadband kurva spéktral pita gelombang UV

UVA 

(Philips /09, puncak 350 nm, pikeun PUVA)

UVA dipaké pikeun phototherapy PUVA, nu mangrupakeun perlakuan heubeul nu ngagunakeun ubar Psoralen pikeun mimiti poto-sensitize kulit, lajeng kulit disinarisasi maké sinar UVA (ku kituna akronim PUVA). PUVA diperyogikeun pikeun kasus anu paling hese sareng rumit pikeun diadministrasi ku kituna biasana ngan ukur dilakukeun di klinik fototerapi, sareng biasana ngan saatos gagal UVB-Narrowband. Bohlam UVA sayogi kanggo sadaya alat SolRx kecuali 100-Series Handheld. Solarc teu gaduh Buku Panduan Pamaké UVA atanapi PUVA, tapi urang tiasa ngukur radiasi alat UVA sareng urang gaduh aksés kana protokol PUVA.

Solarc UVA kurva spéktral pita gelombang UV

UVA-1 

(Philips / 10, 365 nm puncak, pikeun aplikasi husus)

UVA-1 mangrupakeun perlakuan kawilang anyar jeung investigative pikeun sababaraha gangguan kulit nangtang. Sacara praktis, alat fluoresensi ngan ukur kapaké pikeun UVA-1 dosis rendah pikeun pengobatan anu mungkin di handapeun bimbingan dokter scleroderma / morphea sareng sababaraha gangguan kulit anu sanés. Uji coba anu dikontrol pikeun lupus erythematosus parantos dilakukeun nganggo UVA-1 dosis rendah sareng lampu Philips TL100W/10R, tapi nganggo saringan khusus pikeun meungpeuk panjang gelombang anu langkung pondok. Dosis tinggi UVA-1 dipikabutuh pikeun éksim atopik sareng sababaraha gangguan kulit anu sanés, ngajantenkeun alat halida logam kalayan irradiance (inténsitas cahaya) anu luhur pisan pikeun ngajaga waktos perlakuan anu wajar. Bohlam UVA-1 sayogi kanggo sadaya alat SolRx kecuali E-Series. Solarc teu gaduh Buku Panduan atanapi saringan Pamaké UVA-1.

Solarc UVA 1 kurva spéktral pita gelombang UV

Catetan:   

  1. Kurva spéktroradiométri anu dipidangkeun di luhur mangrupikeun representasi saderhana pikeun lampu merek Philips. Tapi, lini produk Philips henteu lengkep, ku kituna Solarc dina sababaraha kasus tiasa nyayogikeun lampu UVB-Broadband, UVA sareng UVA-1 anu sarimbag anu didamel ku produsén mumpuni sanés. Lampu UVB-Narrowband kami salawasna merek Philips, dibeuli langsung ti Philips Lighting Canada di Markham, Ontario.
  2. Salaku bagian tina Sistem Kualitas kami, angkatan Solarc nguji sadaya lampu UV anu asup: a) pikeun pita gelombang anu leres nganggo spéktroradiometer, sareng b) pikeun radiasi anu tiasa ditampi nganggo radiometer.
  3. Solarc teu gaduh alat atanapi lampu kanggo Seasonal Affected Disorder (SAD).
  4. Solarc teu gaduh alat atanapi lampu Philips /52 pikeun pengobatan jaundice orok (hyperbilirubinemia).
Solarc ogé tiasa ngabantosan aplikasi khusus, panalungtikan ilmiah, sareng alat industri. Kami parantos nyayogikeun alat, komponén, sareng kaahlian ka seueur perusahaan ageung, pamaréntah, sareng paguron luhur.

Punten kirimkeun email anu ngajelaskeun proyék anjeun sareng kami bakal ningali upami kami tiasa ngabantosan.

Urang bakal ngalakukeun pangalusna kami pikeun mantuan Anjeun.

Ngahubungan Solarc Systems

Kuring:

Abdi resep:

Bohlam ngagantian

14 + 12 =

Urang Ngabales!

Upami anjeun peryogi hardcopy inpormasi naon waé, kami nyuhunkeun anjeun unduh tina kami ngundeur Center. Upami anjeun ngalaman masalah pikeun ngunduh, kami bakal resep pikeun ngirimkeun naon waé anu anjeun peryogikeun.

alamat: 1515 Snow Valley Road Pertambangan, ON, Kanada L9X 1K3

Bebas Pulsa: 866-813-3357
telepon: 705-739-8279
fax: 705-739-9684

Jam bisnis: 9 am-5 pm EST MF